Ko smo mi?

Studentska Asocijacija Fakulteta organizacionih nauka predstavlja studentsku organizaciju posvećenu studentima FON-a koja kao svoj primarni cilj vidi upoznavanje studenata sa mogućnostima nakon završetka studija i podsticanje profesionalnog i ličnog razvoja pomoću svojih projekata.

Organizacija broji 100 članova koje čine studenti sa različitih studijskih programa i različitih godina.

Studentska Asocijacija podstiče praktičnu primenu stečenih znanja i teži ka tome da u okviru svojih projekata omogući veliki broj praksi za studente, da promoviše liderstvo i građenje karijere već tokom studiranja.

 

Misija

Usmeravanjem studenata na proaktivnost, preduzimljivost i liderstvo, podstičemo studente da steknu neophodna znanja potrebna za profesionalni i lični razvoj, kao i na pronalaženje svog mesta i uloge u poslovnom svetu, nudeći im mogućnosti za razvoj i prve korake u karijeri već tokom studiranja.

 

Naši ciljevi

Prepoznatljivost po svojim projektima koji će svojim kvalitetom istovremeno podizati ugled i fakulteta i organizacije, prepoznatljiva po prilikama koje nudi studentima i svojim članovima, podizanje nivoa edukacije o savremenim trendovima poslovanja na fakultetu, približavanje studentima aspekt korišćenja informacionih tehnologija i menadžmenta, upotpunjavanje znanja studenata i podsticanje na kreativnost, inovativnost i adaptaciju na promene koje ih očekuju u poslovnom svetu. Želimo da studenti budu svesni svojih mogućnosti i brojnim prilikama koje naš fakultet nudi.

 Studentske Asocijacija FON-a: Upravni odbor

 

Studentska Asocijacija FON-a : Timovi

  • Tim za odnose za javnošćuPublic relations –  odgovoran za izgled, dizajn, kao i reputaciju naše organizacije. Tim za odnose sa javnošću je odlično mesto za vas ukoliko ste komunikativni, spremni za izlazak iz zone komfora i ulazak u čitav svet novih mogućnosti!

 

  • Tim za korporativne odnoseCorporate relations –  zadužen za komunikaciju sa partnerima – finansijskim i naturalnim, kao i sa predavačima. Ukoliko ste odgovorni, preduzimljivi i imate veštine pregovaranja, onda ste idealna osoba za naš CR tim.

  • Tim za ljudske resurseHuman resources – tim čiji je zadatak kohezija članova unutar organizacije, praćenje napretka svake osobe, negovanje međuljudskih odnosa između članova, i naravno, organizacija team building-a! Ukoliko ste društveni i komunikativni, onda je HR tim za vas.

  • Tim za IT i dizajn – tim zadužen za dizajn materijala na društvenim mrežama, promotivnog materijala i održavanja sajta. Ako želite da naučite ili usavršite svoje veštine u programima poput Photoshop-a i Illustratora, onda je IT tim odlično mesto za vas.

  • Tim za logistiku– tim odgovoran za planiranje i realizaciju aktivnosti i projekata,  za nabavku i raspoređivanje potrebnog materijala kao i izradu logističkog plana za sam projekat. Ukoliko smatrate da ste odgovorna i organizovana osoba, onda je logistika pravi tim za vas!

Reč osnivača

 

 

 

Razmišljajući o organizacionim naukama prve asocijacije koje su mi padale na pamet su liderstvo i timski rad. To je ono što odvaja pojedinca od grupe i grupu od tima sa određenim ciljem. Mislim da je Studentska Asocijacija Fakulteta organizacionih nauka upravo to, tim lidera koji imaju jasan cilj ispred sebe i koji vizionarskim pristupom stečena znanja iz oblasti IT-a I menadžmenta primenjuju u praksi.

-David Ković, predsednik nadzornog odbora

 

 

 

“Osnovati novu organizaciju, krenuti potpuno ispočetka, i napraviti nešto ni iz čega, nije bio lak posao.. Tokom stvaranja organizacije, i mi smo sa njom rasli, naučili dosta toga, stekli nova iskustva i doživotne prijatelje. Često me pitaju, šta čini Studentsku Asocijaciju? Da li su to projekti? Osnivači? Upravni odbor? Vremenom sam shvatila i sama šta čini Studentsku Asocijaciju- to su ljudi, svi ljudi u organizaciji. Najveću inspiraciju dobijam upravo u radu sa članovima Asocijacije. Svako je ostavio svoj trag, doprineo na svoj način, i baš tako, kroz vreme, stvorio Studentsku Asocijaciju.”

-Sanja Dinić, predsednik organizacije

 

 

 

 

 

Pogledajte naše projekte