Gde u slobodno vreme?

Sigurni smo da ste nekada došli u situaciju da nakon napornih četvoročasovnih predavanja samo poželite da odmorite mozak, popijete kafu, provedete malo vremena sa prijateljima, ali niste mogli da se odlučite gde da odete. Možda niste ni znali koji se sve lokali nalaze nadomak fakulteta.

Nadamo se da ćemo vam pomoći pri svakoj narednoj nedoumici ili dilemi gde provesti slobodno vreme i olakšati vam kretanje duž Vojvode Stepe i Jove Ilića, tako što ćemo vam predstaviti neke od najpopularnijih kafića i restorana.

 

Picerija ,,Piano Loco”

Ovaj restoran u Boemskom stilu nudi vam veliki izbor domaćih pica, pasta, raznovrsnih salata i svih poznatih italijanskih specijaliteta.

Restoran vrši i dostavu na kućnu adresu, ukoliko se nalazite na Voždovcu, ali naš vam je savet da dodjete, ,,popijete po koju” i opustite se uz laganu muziku.

Stalno su aktuelne i dnevne promocije koje, verujem, svima zvuče primamljivo i privlače brojne mušterije.

Kafe Palada

Kafe ,,Palada” još jedan u nizu kafića koji se nalazi u samoj okolini našeg fakulteta. Sjajan i drugačiji enterijer, ispunjen slikama starog Beograda, odmah po ulasku privući će vam, ali i zadržati pažnju.

Topla preporuka za lagani obrok su brojne salate koje su uvek sveže kao i slasni dijetalni ili veganski sendviči.

Cafe Bistro

Hedonističko mesto na Voždovcu, za sve ljubitelje dobre kafe, kvalitetne muzike i lepog vina.

Svakog vikenda održavaju se svirke u Bistrou, vesele 70-te kao i funky night. Da ne zaboravimo i na mušku populaciju, redovno se prenose sve velike utakmice i derbiji koje možete pratiti sa svojom ekipom.

Za sve studente koji se muče pri učenju jer im je potrebna tišina, postoji i poseban deo za učenje, gde u potpunom miru možete da se skoncentrišete i bacite na posao.

 

Code Cafe

Ako volite da popijete pravu domacu kafu onda definitivno treba da odete u caffe Code, jedan od najuređenijih kafića u okolini Vojvode Stepe.

Jedna velika prednost ovog lokala za one koji imaju kućne ljubimce je ta što ih možete povesti sa vama, jer je kafić potpuno pet friendly. Takođe, leti a i zimi možete uživati u zvucima akustične gitare na terasi koja je cela zastakljena i tako upečatljiva za sve prolaznike.

Matinee Cafe and Wine Bar

Naše preporuka definitivno je lokal Matinee, koji je njapoznatiji po svojim ludim i nezaboravnim žurkama, gde svako veče uz različitog izvođača sa prijateljima možete nazdraviti za uspešno položen ispit ili završenu godinu.

Pored odličnih kafa i vina, koji su njihovi specijaliteti, nude i odličan izbor najrazličitijih koktela. Takođe, skoro su uveli i nargile, pa ko voli može svoje veče provesti uz ovaj Blisko-Istočni užitak.

Matinee je pogodno mesto i za ,,rad od kuće”, gde možete završiti sve vaše studentske obaveze, jer je preko dana vrlo prilagodjen studentima i pruža dobre uslove za rad.

Cafe Liberte

Toplo vam preporučujemo i Cafe Liberte koji pruža prelep pogled na deo starog Beograda i očaravajuću panoramu uz zalazak sunca. Sadrži i igraonicu za decu i time svojim mušterijama stvara osećaj kao da su kod kuće, predstavlja pravo porodično mesto, a opet i kutak gde možete završiti vaše studentske obaveze.

Pored igraonice poseduje i sto za bilijar kao i stoni fudbal gde većinom srednjoškolci i studenti provode vreme družeći se.

Premiata Cafe

Cafe Premiata je jedan od, da kažemo, omiljenijih kafića studentima Fakulteta organizacionih nauka i glavno sklonište za užitak i mir.

Ovde se studenti sastaju za obavljanje svih vannastavnih aktivnosti, igru, zabavu i druženje. Možda je jedan od glavnih razloga taj što iz ovog kafića najčešće dopire domaća muzika i uvek možete čuti neki od najnovijih hitova.

Jedni su od retkih koji imaju dostupne Chargers punjače za ugostiteljske objekte, pa ne morate da se brinete da li će vam se telefon ili laptop ugasiti.

Soba 207

U samom srcu Voždovca u ulici Vojvode Stepe 207 nalazi se kafe bar i restoran ,,Soba 207”. Moderan ambijent i prijatna atmosfera odmah će vas osvojiti.

Prednost kafića je ta što na spratu ima veliku terasu sa pogledom na celu ulicu, u kom možete uvek uživati.

Takođe možete probati i sva ,,Svetska jela” od mesa i ribe, kao i ukusnu italijansku pastu. Pored objekta se nalazi i teretana gde posle obroka možete potrošiti sve kalorije očas posla.

Kafe Politika

Glavna atrakcija ovog lokala jeste Pikado koji je moguće igrati u svako doba i studentima predstavlja vrstu razonode u slobodne vreme. Dostupno je još dosta zabavnih igara, od Ne ljuti se čoveče, preko Jamba do Karata.

Verujemo da ćete pronaći nešto uz šta ćete odmoriti mozak ili možda preokupirati misli.

Ukoliko žurite, najbolji izbor za vas je kafa za poneti, a možda i nešto ceđeno da vas aktivira i osveži.

CK

Kafić koji je najbliži FON-u je ,,CK”, gde možete popiti dobru kafu ili sok po veoma povoljnoj ceni u poređenju sa mnogim drugim beogradskim kafićima. Uvek možete svratiti u pauzi od učenja ili predavanja na brzinski odmor, da sa prijateljima sumirate utiske od prethodnog dana.

Postoji i mirniji deo kafića u koji možete da se zavučete ako vam zafali malo mira i tišine, a tu je i skromna baštica ispred samog FON-a sa pogledom na Fakultet političkih nauka.

 

Verujemo da ćete za vreme studiranja uspeti da obiđete sve preporučene lokale, da postanete nekome možda i redovan gost, ili proslavite najsrećnija dešavanja baš u nekom od njih. Gostoprimstvo i provod su jedni od glavnih karakteristika srpskog naroda, tako da smo sigurni da ćete u svakom naići na prijatnu uslugu, dobru klopu i puno načina za zabavu koje vam ovi kafići mogu pružiti.

Uživajte!

 

 

Izvori:

  1. https://www.freepik.com/
  2. http://soba207.rs/sr/pocetna-strana/
  3. https://www.pianoloco.rs/
  4. https://www.facebook.com/ckkafe/
  5. https://caffecode.rs/
  6. https://images.app.goo.gl/rSBeE7FDu4QC5dMU6
  7. https://images.app.goo.gl/4hq6kZFtuznrxxVNA
  8. https://instagram.com/libertebg?igshid=b7n0kj37gfmt

Autori: Marijana Zarić i Iva Čabrinović

Leave a Reply